Hindistan'ın Şaşırtan Gelenekleri


Kültürel zenginliğin nirvanası olan Hindistan, en çok görmek istediğim ülkelerin başında geliyor. İlgimi çekmesinin sebebi ise, yüzlerce dini inançları olması ve yüzlerce yerel dilleri konuşmaları. Ayrıca ilginç gelenek ve görenekleri insanları hayrete düşürüyor. Bakalım siz de “yok artık” diyecek misiniz? Geçelim yazımıza 

Kız çocuklarının köpek ile evlendiriliyor !


Gözlerinizi ovalamayın doğru okudunuz. Her kız çocuğu 7 yaşına eriştiğinde bir köpek ile evlendirilir. Çünkü, kızın gerçekten evleneceği zamana kadar köpeğin kızı koruyacağı düşünülür.

Eşleri ölen kadınlar kendini yaktırıyor!



Gerçekten yok artık! Eşleri ölen kadınların, kötü eş olduğu için eşlerinin öldüğü düşünülür. Bu yüzden de günahlardan arınmak için kendilerini yakıyorlar veyahut yaktırıyorlar. Hatta bu duruma isim bile vermişler. “sati”. 


Bilinenin aksine ineklere tapmıyorlar!


Evet bilinen bir yanlışa değinirsek, Hintliler ineklere tapmıyorlar. Tamamen kutsal bir varlık olarak kabul ettikleri için saygı duyuyorlar.

İntihar etmek günah değil, aksine onurdur!


Bir diğer ilginç kültürü ise intiharın günah değil, erdemli bir davranış olması. İntihar edecek kişi üç gün oruç tuttuktan sonra, belirlediği intihar yöntemiyle ölüme gider..

Burada Başlık parasını erkekler değil, kadınlar veriyor :)



Erkeklerin en sevdiği kültürlerinden biri olan bu durum, evlenmek isteyen Hintli kadınların bir miktar başlık vermesi durumunda evliliği gerçekleştirebilecek olmaları.Gerçekten ilginç degil mi ?