Kuru Saçlar İçin Şampuan Önerileri


Kuru saç mı? Yani cansız, mat ve yıpranmış, kırılgan olanlardan. Asla ışıl ışıl görünmeyen, ah ne güzel saçlarım var dedirtmeyen saç tipi. Saçına boca ettiğin tonlarca yağ, bakımlar, kuaför koşturmaları işe yaramaz, fönlesen durmaz, dalgalı olmaz, çekilir dert değil, "yeter" yakarışının tam karşılığı. Çözümü var mı, var tabi, olmaz mı? Sen de kuru saçlarından yakınıyorsan önce makası hemen elinden bırakıyorsun, saçlarınla barışmak için ilk adımı atıyorsun. Hadi birlikte, asi saçlarının nasıl daha güzel görüneceğine bakalım!

PEKİ SAÇLAR NEDEN KURUR ?

Yapman gereken saçlarının yapısından dolayı mı kuru olduğunu yoksa dış etkenler, yanlış uygulamalar nedeniyle mi yıprandığını bulmak. Boya, açıcılar, sürekli ısı ile yapılan işlemler de saçların kurumasına neden olur ve bu saçlar da kuru saçlarla aynı görünür. Saçlar yapı itibariyle kuruysa çeken biliyor zaten.

Peki saç neden kurur? Birçok nedenden dolayı olabilir. Rüzgar, güneş, deniz, havuz, sık yıkama, sürekli kurutma, yanlış şampuan kullanımı, nemlendirmeye önem vermeme, beslenme eksikliği, ilaçlar, hormonal değişiklikler... Nedenleri say say bitmez. Kuru saçlarından kurtulmak istiyorsan basit kurallara dikkat etmek gerekiyor, saçlarını yıkama ve bakım uygulama sıklığı ile diğer alışkanlıklarını gözden geçirmelisin.



Saçlar kadar saç derisinin de sağlıklı bir görünüm üzerinde etkisi büyük. Bakımlarını dipten uca planlarsan kısa sürede o istediğin muhteşem saçlara kavuşacaksın demektir. Sağlıklı uzama, saç tellerinin yeteri kadar beslenebilmesi ve derinin performansı ile doğru orantılıdır.

Eğer kepek, kaşınma, sivilce gibi sorunların varsa önce bunları ortadan kaldırmalısın. Hele ki kuru saçlarda derinin sağlığı biraz daha fazla önem kazanır. Sonuçta saçlar deride bulunan yağ bezelerinden beslenir, bazen bu yağ bezeleri daha az yağ üreterek saçın ihtiyacını karşılayamaz. Sonuç olarak da kuru saçlar ortaya çıkar. Doğru bir şampuan deri sorunlarını da çözecektir.

Şampuanını doğru seçmelisin

Saçların kuruysa mutlaka kuru saçlar için özel formüle edilmiş şampuanları kullanmalısın. Bu şampuanlar saç derisinden başlayarak uçlarına kadar saçlarını beslemeyi hedefler. Keratin içeren ya da yağlar ile zenginleştirilmiş şampuanlar senin için ideal. Aynı serinin saç kremini, varsa diğer ürünlerini de bakım ve yıkama rutinine ekleyerek desteği artırabilirsin.

Kuru saçlar için en iyi şampuan hangisi diye sorduğunu duyar gibiyim. Ben Elidor ürünlerini kullanmaya başladıktan sonra saçlarımda gözle görülür değişiklikler gördüm. Kuru saçlar için birkaç farklı seri var. Kendin ve saçın için en uygun olanını seçebilirsin.

Kuru şampuan kullanmak ister misin?

Saçları sürekli yıkamak neminin kaybolmasına neden oluyor ve daha fazla kurumalarına zemin hazırlıyor. Kirli görünen saçlarla da dolaşmak istemezsin. İşte mucize, kuru şampuan her iki sorunu da ortadan kaldırmak için seni bekliyor. Gün içinde ihtiyacın olduğu bütün zamanlarda kullanabilir, saçlarının hem temiz hem de canlı görünmesini sağlayabilirsin.

● Kuru şampuan nasıl kullanılır, o kadar basit ki: Tek yapman gereken şampuanı bir parça salladıktan sonra parça parça ayırdığın saçlarına 20-30 cm mesafeden saç köklerine doğru uygulamak.

● Sonra birkaç dakika saç diplerine masaj yapıp eşit olarak dağılmasını sağla, saçlarını tarak yardımıyla şekillendir.

● Evet, artık hazırsın. Bu kadar pratik bir ürünü çantandan eksik etmek istemeyeceksin.

Kuru şampuan saçlara zarar verir mi?

Şampuanlar da dahil bütün kozmetik ürünlerin zararlı ya da yararlı olup olmadığı hep tartıştığımız konular arasında. Saçına, cildine temas eden ürünlerin sağlıklı olmasını istemek tabii ki en büyük hakkın. Kuru şampuan zararlı mı diye düşünüyor olabilirsin. Doğru kullandığın zaman kuru şampuanın saçlara zararı yok, tabii ki saç derinde alerjik bir reaksiyon oluşmamışsa. Hatta saçlarını sürekli yıkamak zorunda kalmaman nem dengesinin oluşması açısından faydalı bile olabilir. Benden kuru şampuan önerileri istiyorsan Elidor'dan vazgeçme derim. Bir kere deneyince bana hak vereceğine eminim.