Deep Web Nedir? Darknet Nedir? İnternetin Karanlık Yüzü

 Merhabalar, bugün sizlere bir çok kişinin merak ettiği, merak sarıp hiç bir bilgi edinemediği hala bir sır gibi yerini koruyan Deep web ve darknet kavramlarını açıklayacağım. Derin internet hakkında bilgi vereceğim.

Bildiğiniz üzere günümüz dünyasında sosyal medya uygulamaları çok fazla kullanılmaya başlandı, artık insanlar yüz yüze bile görüşmek istemez oldular diyebiliriz. Bunun nedeni ise yüz yüze bulunmadıkları kişilere karşı ortama karşı ve topluluklara karşı kişinin daha rahat hissetmesi ve öyle davranmasıdır. Bildiğiniz üzere sosyal medyada çok fazla insan bulunmakta ve hepinizde bulunan beğenilme kendini insanlara sevdirme arzusu baskın geldiğinde sosyal medya üzerinden lüzumsuz bir çok çılgınlıklar yapılabiliyor. Çok büyük bir kesim interneti hala sosyal medya, alışveriş, oyun, pazarlama, eğitim vb. sitelerinden ibaret sanıyor. Ama yapılan araştırmalara göre İnternet kullanıcıların yaklaşık %98 i yanlızca İnternet'in %3 lük kısmını kullanıyor. Peki herkesin bildiği ama hakkında bir fikre sahip olmadığı İnternetin %96 kadarını kapsayan Deep web ve darknet nedir? Deep web ve dark net yazınca karşımıza çıkan bu görsel ne anlama geliyor?

Deep Web Nedir? Darknet Nedir? İnternetin Karanlık Yüzü

Resime bakarak da anlayabileceğiniz üzere biz internetin sadece görünen kısmını kullanıyoruz ve bu görünen kısmı şekildeki gibi buzdağının sadece yüzeydeki kısmıdır ve asıl çapından kat be kat çok daha küçük bir alandır.

Deep web Nedir?

Deep web internet aleminin arka bahçesi olarak adlandırılır. Burada google, yahoo, bing gibi arama motorlarının erişemediği indexleyemediği bir çok içeriğe ve siteye erişim sağlanmaktadır. Kişisel sunucular kullanarak herkesin erişimine açık olmayan özel ağlarda barınan sitelerin olduğu, bildiğiniz internetten farklı bir alandır. Normal interneti 2-3 milyar insan kullanabilirken, deep web tarafında bu rakam 1 milyon civarında seyrediyor.

Deep web e girmek suç mudur?

Hayır Deepweb e girmek suç değildir, ancak deep webteki içeriklerin yaklaşık olarak %95 i yasa dışı içeriklerdir.

Deep webte nasıl içerikler ve konu başlıkları yer almaktadır?

  • Satanist eylemler
  • Kendine iş arayan kiralık katiller.
  • Çocuk p*rnosu .
  • Türkiye, Avrupa ve Amerika tabanlı kullanılabilir kredi kartları. ( Çalıntı veya sahiplerinin bilgilerinin çalındıklarından haberleri dahi olmadığı kartlar )
  • Terör grupları, bu gruplara nasıl giriş erişim ve üye olunacağı hakkında bilgiler.
  • Uyuşturucunun nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler.
  • Silah ve etkili bomba yapımı videoları.
  • Seks işçisi arayıp kendine köle yapmak isteyen sapıklar.
  • Bir çok diplomatın bilgileri, ifşaları, yaptığı hatalar ve sapkınlıklar.
  • 51. bölge de dahil olmak üzere Ufolar üzerine geniş ve uzun bilgiler.
  • İşkence videoları, Tecavüz videoları.
  • İnsanların öldürülme anları, etlerinin kesilme anları.
  • Çoğu hayvanın öldürülme anları, yediğimiz etlerin ve yiyeceklerin fabrika içi hazırlanış görselleri ve videoları.
Deep Web Nedir? Darknet Nedir? İnternetin Karanlık Yüzü

Deep web e nasıl giriş yapılabilir?

Tor browser adı verilen bir internet tarayıcı sayesinde giriş yapabilirsiniz. Yukarıda da bahsettiğim gibi Deepweb'e giriş yasak değildir ama deepweb te bulunan içeriklerin çoğu yasa dışı ve günümüz internetinin konu başlıklarından çok daha farklı başlıklara sahip derin internet ağlarından oluşur. Tor browser ip adresinizi sürekli değiştirerek ve aynı anda 2 lokasyon vererek aynı anda İngiltere ve İspanyadan giriş yapıyormuşsunuz gibi bir vpn hizmeti sunar. Tor browser kullanmak hacklenmenizi bir nebze olsun zorlaştırmasının yanı sıra diğer konularda bilgisayarınızı savunmasız bırakmaktadır.

Deep Web Nedir? Darknet Nedir? İnternetin Karanlık Yüzü

Darknet Nedir?

Derin İnternet, kendi içinde aşama ve segmentlerden oluşmaktadır. Segment arttıkça içeriklerin ağırlığı ve boyutu artmaktadır. Belli bir noktadan sonra erişime sadece Quantum yani özel yapım bilgisayarlar ile devam edilmektedir. Dark net deep web'in en karanlık yüzüdür. Yaklaşık 30.000 ila 50.000 arasında internet sitesinden oluşmaktadır ve sadece profesyonel hackerların, Quantum bilgisayarlara sahip olan kullanıcıların erişebildiği sitelerdir.

Deep Web ve Dark net'in resmi para birimi nedir?

Deep web'te kullanılan para birimi kripto paralardır yani internet üzerindeki paralardır. Bunlardan en çok kullanılan ve tercih edileni ise Bitcoin'dir.

Özetlemek gerekirse dostlar, Deep web dediğimiz dünya kullandığımız opera, chrome gibi tarayıcıların, google, yahoo, bing gibi arama motorlarının destekleyemediği açamadığı sayfalardan ve internet sitelerinden oluşmaktadır. Ağır içeriklere sahiptir, Girilmesini ve kullanılmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum ufak tefek yararları merak uyandırıcı bilgiler için bile. Bunları anlatmamın amacı sadece merakınız varsa gidermekti kısa ve öz şekilde anlayacağınız şekilde anlatmaktı. Umarım size faydalı olabilmişimdir.