Güneş Işıkları Bize Sandığımız Kadar Uzak Olmayabilir!

 Güneş bize ve canlı yaşamına hayat veren ısı ve ışı kaynağımız. Gökyüzünde gördüğümüz en parlak gök cismi. Peki güneş bize ne kadar uzak? Güneşe gidebilir miyiz? Gibi sorularla akıllara durgunluk vermek istemeden biraz bahsedelim bakalım güneşe ne uzağız.

Dünya ile güneş arasındaki uzun mesafe

Güneş Işıkları Bize Sandığımız Kadar Uzak Olmayabilir!

Dünya ile güneş arası kilometre baz alınarak 150 milyon kilometredir. Bu inanılmaz bir büyüklüktür. Oraya gerçekten kanlı canlı gidebilir miyiz bilmiyorum ama geri dönemeyeceğimiz pek mümkün değil gibi.

Güneşin ışığı yüzyıllar önce oluşuyor

Güneş Işıkları Bize Sandığımız Kadar Uzak Olmayabilir!

Güneşin çekirdeğinde gerçekleşen molekül patlamaları aslında yüzyıllar önce oluyor ve güneşin süzgecinden geçip çeşitli ışıklar halinde uzun bir süre sonra uzaya yayılıyor. Yani bize ulaşan ışıklar. Belki başka bir hayatların olduğu dönemlerde oluşup bize yeni ulaşan ışıklardır.

Güneşin 8 dakika önceki halini mi görüyoruz?

Güneş Işıkları Bize Sandığımız Kadar Uzak Olmayabilir!

İnsanların burada yanıldığını düşünüyorum. Evet 8 dakika muhabbeti doğru ama şu şekilde; güneş ışıkları güneş yüzeyinden ayrıldıktan sonra ışık hızında dünyaya 8 dakika da ulaşır. Görüntü olarak bir şeyden bahsedemiyorum bu ayrı bir tartışma konusu olsun 

Toparlayacak olursak yüzyıllar öncesinde güneşimizin çekirdeğinde oluşan ışık güneş çevresinde bir süre durup tepkimelere girip güneşin yüzeyinden ayrılıp 8 dakika da dünyamıza ulaşabiliyor. Yani güneş ışıkları 8 dakikalık bir zaman yolculuğu yapıyor:) Gözümüzü güneşe ve etrafa çevirdiğimizde gözümüzün ışığın bir zaman yolculuğuna tanıklık ettiğini unutmayın