Mars Neden Kırmızıdır ?

 Mars;dünyamıza çok benzeyen hatta orada yeni bir dünya olmasını hayal ettiğimiz kızıl gezegen. Peki sizce mars insanlar için misafirperver mi? Her ne kadar büyüklük, bünyesinde bulundurduğu buz kütleleri, doğal dağlar, sıcaklık aralıkları canlı yaşamına uygun ölçülerde olsa da bence mars gezegeni misafirperver bir gezegen değil. Görünümü bile ürkütücü  Peki neden mars gezegeni bu kadar kızıl ? bu gezegenin başına ne gelmiş olabilir?

Mars dünya ile benzer özellikler taşıyan gizemli bir gezegendir

Sırrı Bir Türlü Çözülemeyen Mars Gezegeni Neden Kırmızıdır?

Mars yukarı da bahsedildiği gibi dünya ya oldukça benzer fakat üzerinde resmi kayıtlara geçmiş bir canlı yaşamı bulunamayan bir gezegendir. Marsta aynı dünyamız gibi büyük dağlar vadiler vardır. ayı anımsatan büyük kraterler ve aşırı şiddetli kum fırtınaları da görülmektedir. Yani dünyamıza benzeyen yönleri olsa da dünyamız kadar uslu değil 

Mars neden dünyamız gibi renkli değil ?

Sırrı Bir Türlü Çözülemeyen Mars Gezegeni Neden Kırmızıdır?

Bazı gezegenler yapısı gereği ve doğal gazlardan dolayı farklı renklerde olabiliyor. Nasıl dünyamız yeşil ve mavi ise zehirli gazlar barındıran Jüpiter de sarı veya turuncu görünür. Başka gezegenler de örnek verilebilir; tamamı buz gezegenlerin mavi, elmas gezegenlerin ışıltılı, sönük gezegenlerin sarı gözükmesi gibi. Marsın kırmızı olmasının sadece bir nedenden dolayı olduğu düşünülmüyor. Bir kaç farklı sebepten dolayı olduğu söyleniyor.

Marsın yüzeyinde yaygın olarak demir oksit vardır

Sırrı Bir Türlü Çözülemeyen Mars Gezegeni Neden Kırmızıdır?

Demir oksitler sarı, kırmızı, kahve ve siyah olmak üzere dört renkte görülebilir. Marsın kokusunu da uzmanlar pas ve kaynak kokusu gibi yoğun yanmış metal kokusu olarak tahmin ediyorlar. Marsın kırmızı veya kızılımsı görünmesinin sebeplerinden bir bu olarak gösteriliyor.

Mars'ı bu hale uzaylılar mı getirmiş acaba ?

Sırrı Bir Türlü Çözülemeyen Mars Gezegeni Neden Kırmızıdır?

Tüm bilim kurgu filmlerinde uzaylılar dünyayı istila etmeye mars gezegeninden geliyor. Yani bu durumu araştırdığımda gerçekten bir kesim marsta buna benzer olayların döndüğünü iddia ediyor. Hatta marsın bir istila sonucu bu hale getirildiğini savunuyor.

Mars'ın enerjisi bittiği için mi hale geldi ?

Sırrı Bir Türlü Çözülemeyen Mars Gezegeni Neden Kırmızıdır?

Gezegenlerin bilindiği üzere bir yörüngesi, bir kütlesi ve buna bağlı olarak güneşin etrafında belirli ölçülerde dönme hareketi var. Ancak evrendeki tüm gezegenlerin dünyamız ve güneşimiz de bir ömrü vardır. Mars gezegeninin de belirli bir süre enerjisini kaybedip yörüngeden çıkıp güneşe yaklaşıp yanmış olduğu da düşünülüyor. Bende bu görüşe katılıyorum. Çünkü marsın üzerinde kurumuş göl ve denizler gibi kalıntılar volkanik görüntüler var.

Mars toprağının bitki yetiştirilmesi için uygun olduğu sonucuna da varılmıştır. Yani mars bir gün tekrar dünya gibi yeşil mavi olur mu bilmiyorum ama bence marsta yüz yıllar önce veya milyarlarca önce dünyamız gibi olma ihtimalini bile seviyorum:)

Geçmişte veya gelecekte marsta dünyamız gibi hayat dolu olabilir mi?
Geçmişte veya gelecekte mars'ta dünyamız gibi hayat dolu olabilir mi?