İletişimde Öz Güvenini Artıracağına Emin Olduğum Yöntemler

 

İletişimde Öz Güvenini Artıracağına Emin Olduğum Yöntemler

Çoğu insan göğüs nefesi alır oysaki bu yanlış. Doğru olan karnın şişirilmesiyle alınan diyafram nefesidir. Bütün hayvanlar ve bebekler böyle nefes alır. Bizim niye göğüs nefesine geçtiğimiz ayrı bir soru ama diyafram hem sağlık hemde diksiyon açısından faydalıdır. Vücuda daha fazla oksijen alırsın ki kanserin en büyük sebebi oksijensizliktir. Diyaframdan nefes alarak daha uzun konuşabilir ve sesinle çok daha iyi tonlama yapabilirsin. Her gün uyumadan önce elini göğsüne ve karnına koy. Göğüsün hiç hareket etmemeli ve karnın şişmeli nefes alırken. Nefesi derinde alırsan uykuya daha güzel girersin.

İletişimde Öz Güvenini Artıracağına Emin Olduğum Yöntemler

2-Ağzına kalem koyarak tekerleme oku. Sadece birini de yapabilirsin ama neden ikisini neden yapmayasın. Kalemi köpek dişlerinin oraya yerleştir ve kelimeleri ne acele ederek nede yavaş olacak şekilde olabildiğince doğru okumaya çalış. Biraz çalıştıktan sonra farkı hissedeceğine emin olabilirsin. Peki bu egzersiz nasıl faydalı oluyor ki diye bilirsin. Tekerlemeler dilini daha kıvrak yapar bunu şöyle düşün vücut çalışan biri 40 kg kaldırabiliyorsa 20 kg i rahatlıkla kaldırır. Ağza kalem koymakta seni dudaklarını kullandırtmaya zorlar. Bu da sesleri çok daha güzel ve rahat çıkarmanı sağlar.

İletişimde Öz Güvenini Artıracağına Emin Olduğum Yöntemler

Kitap okumayı alışkanlık haline getir. Şu benzetme bence olayı özetliyor. Yetişkin biri yemek yediğinde nasıl ki boyu uzamaz, olduğundan daha kalıplıda olmaz ama o besin onun kanına girer hücrelerini beşler vücudunu nasıl yenilerse kitap okumakta aynısını beynimize yapıyor. İletişimdeki en önemli araçta beyin olduğuna göre.