Kolay Saç Yapımı ile Zamandan Tasarruf Et!

 Sürekli koşturmaca içinde olduğumuz yoğun günlerde saçlarımızı şekillendirmek ve bu şekilleri korumak oldukça zor olabiliyor. Hem zamanımızı tasarruflu kullanmak hem de bir yerlere yetişmek için kolay ve pratik saç modelleri imdadımıza yetişiyor. Saç tipin ne olursa olsun, sana anlatacağım kolay saç modelleri ve yapılışlarında mutlaka kendine uygun olanını bulup uygulayabilirsin. Hadi başlayalım!

1. Kolay saç örgü modelleri

Kolay Saç Yapımı ile Zamandan Tasarruf Et!

Pratik ve şık bir saç modeli arıyorsan örgülü modeller tam sana göre! Örgü modellerinin düzgün görünmesi için en önemli şey saçlarının elektriklenmeden ve kabarmadan pürüzsüz görünmesini sağlamak. Bunu da saç tipine uygun olan bir saç şekillendirici ile yapabilirsin. Eğer saçların kalın telli veya kıvırcık ise ve kontrol altına alamıyorsan sabitleyici spreyler kullanabilirsin. Örgü modelleri için saçlarını iyi bir şekilde taraman gerekir. Kolay saç tarama için ise saç kremlerinden yardım alabilir veya saç teline göre bir tarak seçebilirsin. İşte pratik örgü modellerini senin için sıraladım:

  • Yarım örgü: Saçlarını arkaya doğru tarayarak bir kısmını örebilir, kalan kısımlarını düz, kıvırcık ya da dalgalı olarak açık bırakabilirsin.
  • Balıksırtı örgü: Balık sırtı örgü veya her iki yandan örgü de saçlarının hem derli toplu hem de şık görünmesine yardımcı olur.
  • Taç örgü: Saçının alt kısmından iki tutamı örüp yukarıda birleştirerek taç örgü modeli yapabilirsin.
Kolay Saç Yapımı ile Zamandan Tasarruf Et!
  • Şelale örgü: Saçlarını bir ucundan örmeye başlayıp diğer yan ucunda birleştirerek şelale örgü yapabilirsin. Geri kalan saçlarına da saç şekillendirici ile dalgalı bir görünüm kazandırabilirsin. Havalı ve şık bir görünüm ortaya çıkar.
  • Enseden örgü: Enseden yukarı doğru tüm saçlarını örerek en yukarıda topuz yapabilirsin.
  • Örgülü topuz: Eğer örgülü topuz yapmak istersen, saçlarını iki yana ayır ve normal bir şekilde ör. Hemen arkada her ikisini de ortada birleştir ve tel tokalarla sabitle. İşte bu kadar basit!

2. Kolay saç şekillendirme

Kolay Saç Yapımı ile Zamandan Tasarruf Et!

Örgü modelleri dışında da yapabileceğimiz pratik saç modelleri var. Açıkçası benim en pratik saç şekillendirme aracım Dyson Airwrap! Birbirinden farklı uçlarıyla hem düz hem dalgalı hem de kıvırcık saçları yapabiliyorum. Coanda etkisi ile aşırı ısı kullanmadan ve saçıma zarar vermeden şekillendirmem mümkün olabiliyor. Kolay saç düzleştirme konusunda da kendisini tek geçerim. O yüzden iyi bir saç şekillendirici arıyorsan Dyson'a göz atmalısın. İstediğini bulacağına eminim. Aşağıda hem şekillendirici ile hem de şekillendirici kullanmadan uygulayabileceğin kolay saç modelleri yapımını anlattım.

  • Dalgalı atkuyruğu saç modeli: İş hayatında ihtiyaç duyduğun rahat ve şık saç modelleri için atkuyruğu modeli vazgeçilmezler arasında. Atkuyruğuna hareket katmak istersen topladığın saçlarına saç şekillendirici ile dalga görünümü verebilir ve bağladığın yerden bir kurdele ekleyerek tatlı bir görünüm yakalayabilirsin.
  • Yarım topuz saç modeli: Özellikle düz saçlara fazlasıyla yakışan bu model 2020 yılının trendleri arasında! Yapman gereken tek şey saçlarının bir kısmını en yukarıda basit bir şekilde toplayıp kalan kısmını açık bırakmak. Açık bıraktığın şekli ister düz, ister dalgalı, istersen de kıvırcık yapabilirsin. Senin tercihin!
Kolay Saç Yapımı ile Zamandan Tasarruf Et!
  • Kolay ve şık topuz modeli: Saçlarını iki yandan kalın tutamlar şeklinde ayırdıktan sonra, arka tarafta burgular yaparak birleştirebilir ve ensede kalan kısmı bu burguların içinden geçirerek şık bir topuz elde edebilirsin.
  • Dağınık topuz: Bohem ve şık bir görünüm elde etmek istersen dağınık topuzu tercih edebilirsin. Saçlarını ister örerek, ister düz bırakarak iki yandan ayır ve lastik yardımıyla bağla. Bu tutamları arka tarafta birleştir ve tel tokalarla saçlarını sabitle. İşte hazırsın!
  • Kurdele saç topuzu: Çok basit ve şık olan bu saç modeli için öncelikle saçlarını tepede topla ve ardından orta kısmı ince olacak şekilde üçe ayır. Sağ ve sol tarafları topuz şeklinde içe kıvır, ortadaki ayrımı ikisinin tam ortasından çevir.

3. Kolay saç kesimi

Kolay Saç Yapımı ile Zamandan Tasarruf Et!

Saçlarını kuaföre gitmeden, evde kesmeye ihtiyaç duyarsan bu tüyoları kullanabilirsin.

  • Öncelikle saçlarını tıpkı kuaförlerde olduğu gibi ıslat ve sık dişli bir tarak yardımıyla tarayarak pürüzsüz görünmelerini sağla.
  • Arkadan başlayarak öne doğru kesebilirsin ancak düz bir kesim istiyorsan klasik makaslarla bunun mümkün olmayacağını biliyor olmalısın.
  • İstediğin kesime uygun bir makas her zaman en doğru sonuca götürecektir.
  • Eğer katlı bir kesim istiyorsan ara makas veya kat makasını tercih edebilirsin.
  • Saç kesimini tamamladıktan sonra saçlarını yeniden ıslat ve tara.
  • Böylece eşitsizlikleri veya boyunu görmen mümkün olabilir.