Yorgunluk Hali ve Çözümleri

 İnsanlarım çoğunda görülen ve ne yaparsa yapsın %100 çözümünü bulamadığı konudan bahsediyor olacağım.

Yorgunum, bitkinim, 1 kamyon taş çekmiş kadar yorgunum, hep uykum geliyor, kolumu kaldıracak halim yok, her yerim ağrıyor, başım ağrıyor, bedenen yorgunum, zihinsel olarak yorgunum, bahar yorgunluğu var, sonbahar yorgunluğu var, depresyondayım, psikolojik sorunlarım var, kronik hastalıklarım var, odaklanamıyorum vs vs

Yorgunluk Hali ve Çözümleri

Bu gibi sorunların sebebi ve çözümlerinden bahsediyor olacağım.

Bu sorunların sebebi 2 tane 1 sağlıklı beslenmeme 2 temiz hava solumama. Bunları açmam gerekirse, şehrin kirli havasını solumak, sigara içmek ve bu bilgiyi kimse söylemez evleriniz eskiden kalma sobalı ise ve baca açıksa hava akımıyla odaya yayılan zehirli hava örnek verilebilir. Beslenmeye gelirsek örneğin asitli içeceklerdeki karbonmonoksit örnek verilebilir.

Herkes doğa ile iç içeyken veya şehirden kaçıp bir tatil yaptığında temiz havanın nasıl iyi geldiğinden bahseder, temiz havada yenen her şeyin daha lezzetli vs olduğunu söylerler ve bu yukarıdaki tüm sorunların temiz havada kaybolduğunu iddia ederler.

Peki ne yapmalıyız dediğinizi duyar gibiyim ve hemen ne yapmanız gerektiğinden bahsetmek istiyorum

İnternette yazan veya doktorlar gibi spor yap şu vitamini kullan gibi işe yaramayan çözümler yerine sizlere gerçek bir şekilde çözümlerden bahsetmek istiyorum.

Şehirde yaşıyorsak şehrin havasını değiştiremeyiz ama yapabileceklerimiz basittir. Yaşam alanlarımıza özellikle de uyuduğumuz alanlara hava temizleme cihazları koymamız gerekmektedir. Doğadaki gibi bol oksijenli havaya sahip olmamıza fayda sağlamazlar ama soluduğumuz havanın daha temiz olmasına katkı sağlarlar. Evlerimiz artık kaloriferli bu yüzden eskiden kalma binalarda oturuyorsak bacaları tamamiyle kapamalıyız ki zehirli gazlar hava akımıyla evlerimize dolmasın. Beslenme olarakta bırakabiliyorsak sigarayı bırakmalıyız bırakamıyorsak azaltmalıyız. Asitli içecekleri içmemeli veya azaltmalıyız.

Son olarakta ev tipi oksijen tüpleri satılır. Onlardan alarak kendimizi yorgun hissettiğimiz anlarda kısa süreli temiz saf oksijen almalıyız.

Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim. Okuyan herkes yorum yaparsa çok sevinirim. Bu bilgiyi uzun süreli araştırmam sonucunda öğrendim ve bu konuda yapılan tüm çalışmaların pozitif sonuçlar verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Basit gözüken oksijenin bile ne kadar hayati öneme sahip olduğunu ve karbonmonoksit gibi gazlarında ne kadar ölümcül olabileceğini bu araştırma sonucu öğrenmiş oldum.

Herkese hayat kalitesi yüksek mutlu günler dilerim... 🤗